Răspuns :
Răspuns:
1. Trei lucruri pe care le-aș dori și cum le-aș avea grijă
O casă în mijlocul naturii. Aș avea grijă de ea respectând mediul înconjurător și consumând resursele în mod responsabil. Aș planta copaci și arbuști, aș amenaja spații verzi și aș proteja animalele sălbatice.
O mașină electrică. Aș avea grijă de ea încărcând-o doar la stații de încărcare publice sau folosind surse de energie regenerabilă. Aș evita să conduc prea mult și aș folosi transportul public sau bicicleta ori de câte ori este posibil.
O bibliotecă de cărți. Aș avea grijă de ea păstrând cărțile în stare bună și citind cu atenție. Aș împrumuta cărți doar prietenilor apropiați și aș returna întotdeauna la timp.
2.Cum aș dori să se comporte prietenii cu lucrurile din camera mea?
Aș dori ca prietenii mei să se comporte cu lucrurile din camera mea cu respect și grijă. Aș vrea să se simtă ca acasă, dar să fie conștienți de faptul că acestea sunt ale mele și că trebuie să le trateze ca atare.
Iată câteva reguli pe care aș vrea să le respecte:
Să nu mănânce sau să bea în cameră fără permisiunea mea.
Să nu lase urme de murdărie sau dezordine.
Să nu spargă sau să deterioreze obiectele din cameră.
Aș fi recunoscător dacă prietenii mei m-ar anunța dacă au nevoie să folosească ceva din cameră. De asemenea, aș aprecia dacă m-ar ajuta să mențin ordinea și curățenia.
3.O situație în care am stricat un lucru împrumutat de la un prieten.
Acum câțiva ani, am împrumutat de la un prieten o bicicletă pentru a merge la o plimbare. Era o bicicletă foarte frumoasă și prețioasă, iar prietenul meu avea grijă mare de ea.
În timp ce mergeam, am căzut de pe bicicletă și i-am rupt un cauciuc. Am fost foarte supărat pe mine și m-am grăbit să-i cer scuze prietenului meu.
I-am explicat ce s-a întâmplat și i-am promis că voi repara bicicleta. Am găsit un atelier de reparații biciclete și am plătit pentru a-i fi reparată.
Prietenul meu a fost înțelegător și mi-a spus că nu-i pasă atât de mult de bicicletă, cât de faptul că am fost atent și că am vrut să o repar.
Sper că răspunsul meu ți-a fost de ajutor! Dacă crezi că am scris cam mult, poți să sari anumite lucruri:)
Succes!