Răspuns :
[tex] \frac{a}{5}= \frac{b}{7}= \frac{c}{7}=t [/tex] -am egalat tot sirul cu un numar natural t pentru ca sa ne fie mai usor.Iar acum facem in felul urmator:
[tex] \frac{a}{5}=t~deci~a=5t \\ \frac{b}{7}=t~deci~b=7t \\ \frac{c}{7}=t~deci~c=7t[/tex]
a) o sa inlocuim in relatia ta 5a+3b+2c=186 si obtinem ca:
[tex]5\cdot5t+3\cdot7t+2\cdot7t=186 \\ 25t+21t+14t=186 \\60t=186 \\ t= \frac{186}{60}[/tex] iar acum inlocuim deoarece stim ca a=5t deci a=[tex]5\cdot \frac{186}{60} [/tex] de unde a=[tex] \frac{186}{12} [/tex]; b=[tex]7\cdot \frac{186}{60} [/tex] deci b=[tex] \frac{31}{10} [/tex] si pentru ca c=7t (idem b) inseamna ca si c=[tex] \frac{31}{10} [/tex] si am aflat numerele: a=[tex] \frac{186}{12} [/tex] ; b=[tex] \frac{31}{10} [/tex] iar c=[tex] \frac{31}{10} [/tex]
[tex] \frac{a}{5}=t~deci~a=5t \\ \frac{b}{7}=t~deci~b=7t \\ \frac{c}{7}=t~deci~c=7t[/tex]
a) o sa inlocuim in relatia ta 5a+3b+2c=186 si obtinem ca:
[tex]5\cdot5t+3\cdot7t+2\cdot7t=186 \\ 25t+21t+14t=186 \\60t=186 \\ t= \frac{186}{60}[/tex] iar acum inlocuim deoarece stim ca a=5t deci a=[tex]5\cdot \frac{186}{60} [/tex] de unde a=[tex] \frac{186}{12} [/tex]; b=[tex]7\cdot \frac{186}{60} [/tex] deci b=[tex] \frac{31}{10} [/tex] si pentru ca c=7t (idem b) inseamna ca si c=[tex] \frac{31}{10} [/tex] si am aflat numerele: a=[tex] \frac{186}{12} [/tex] ; b=[tex] \frac{31}{10} [/tex] iar c=[tex] \frac{31}{10} [/tex]