👤

Cine ma ajuta sa fac o compunere in care  eu sunt o bufnita 

Răspuns :

Sunt o bufnita                                                                      E zi .Dorm linistita intr-un cuib ,din crengute.E aspru,incomod,dar poti dormi pe el.Toata ziua am stat si am lenevit.Acum e noapte.privesc atent in jur,pupilele mi se maresc,si analizez atent orice detaliu,orice altceva ce poate constitui un pericol.Aud..aud...aud un fosnet.Imi intorc brusc capul si privesc in jur.Nimic..Nu ma linistesc...Smt ceva...Privesc mai departe si observ un om ce intra tiptil,intr-o casa ca sa nu trezeasca membrii familliei.Si...imi amintesc de pui ce stau singuri in cuib.Imi intorc capul si vad ca sunt in siguranta.Desi vad o multime de lucruri,eu nu-mi desprind ochii bulbucati de la vegherea atenta pentru a preveni orice pericol.Aud din nou acelesi fosnet,dar mult mai puternic.Cand ma uit vad cuibul gol.Speriata imi caut micutii.Nu-i gasesc.Dar deodata...a vazut un lucru uimitor:Au invatat sa zboare!
                        Bufniţa Niţa
      Eu sunt bufniţa Niţa, locuiesc într-o pădure deasă şi frumoasă. 
      Mie îmi place cel mai mult să zbor şi să mă joc cu veveriţa din copacul vecin. Ea spune despre mine că am ochii rugători şi drăgălaşi. De obicei eu dorm ziua în căsuţa mea micuţă în timp ce păsările celelalte cântă şi zboară dintr-o creangă în alta. Seara ies şi cu glasul meu deosebit dau de veste tuturor vieţuitoarelelor pădurii că stau de strajă pentru ca ele să doarmă liniştite.
      Într-o noapte mi-am salvat prietena care adormise pe o creangă şi nu observa că un lup dădea târcoale în jurul copacului. Veveriţa mi-a mulţumit fiindcă am salvat-o şi am rămas foarte bune prietene.