👤
a fost răspuns

text cu titlul la munte si expresiile ; apa rece si cristalina a raului ,brazii falnici si mandri ca niste feciori ,varfuri golase ,aerul intepator al diminetii ,semetia muntiilor ,carari serpuite ,veverite saltarete ca niste bulgari de foc

Răspuns :

Cu ocazia vacantei de primavara,am hotarat sa plec intr-o excursie cu prietenii si cu sora mea mai mare,ana. Pe bolta cereasca se zareste cu usurinta mingea de aur ce se joaca cu randunelele. Ciripitul pasarelelor rasuna prin imprejurimi.Ne.am trezit de dimineata,ne.am echipat si am plecat pe jos catre munte. La poalele sale ne-am racorit cu apa rece si cristalina a raului curat. Ne.am plimbat printre brazii falnici si mandri ca niste feciori uimindu.ne de frumusetile naturii.Varfuri golase de munte se zareau in departare. Semetia muntilor ne oferea senzatia de nevoie,nevoie sa ajungem cat mai sus. Aerul intepator al diminetii incepu sa dispara,lasand amiaza sa isi faca loc.Prin cararile serpuite am ajuns intr-o poienita unde apusul soarelui parac ne chema catre el. Catre casa veverite saltarete ca niste bugari de foc ne-au aratat drumul si au fost rasplatite cu alune proaspate gasite in padure. Sper ca te-am ajutat!