👤
Nmehikic
a fost răspuns

Imi puteti da, va rog, rezumatul romanului Tom Sawyer de Mark Twayn? Eu sunt plecata din tara si nu pot gasi romanul intreg pe internet sau un rezumat. Aceasta e o lectura din tema mea de vacanta. Va rog chiar am nevoie.
MULTUMESC!

Răspuns :

Era odata un baietel pe nume Tom, care traia impreuna cu fratele lui, verisoara si matusa Polly.
     Intr-o zi, matusa Polly l-a pedepsit pe Tom punandu-l sa vopseasca gardul.
     Dupa ce a terminat i-a spus matusii ca se duce la joaca, dar el s-a dus in piata, unde erau doua armate, iar Tom era generalul-comandant al uneia dintre ele.
     In drum spre casa, Tom a vazut o fetita frumoasa pe care o chema Beky.
     Duminica, Tom s-a dus la scoala duminicala, unde cine aduna bilete in valoare de 2000 de versete, era rasplatit cu o biblie. Tom a fost castigatorul.
     Beky cu Tom s-au logodit, dat Tom din greseala a spus ceva si Beky s-a suparat pe el.
     Suparat fiind, Tom s-a dus la magura Cardiff, unde s-a intalnit cu prietenul lui si s-au duelat cu sabiile.
     Noaptea, cei doi baieti s-au dus la cimitir, pentru ca voiau sa vada cum vin dracii la un om ca sa ii ia sufletul.
     Ei au vazut ca in locul dracilor au aparut doctorul Robinson, mos Muff Potter si Joe Indianul. Cei trei s-au certat, apoi s-au luat la bataie. Joe l-a injunghiat pe doctor si a dat vina pe Poter, care nu-si amintea nimic.
     Tom si alti doi baieti s-au hotarat sa se faca pirati. Ei au plecat pe insula Jackson. Acolo au stat mai multe zile, timp in care familiile baietilor ii considerau morti.
     Ei si-au facut un plan : sa se intoarca cand avea loc inmormantarea lor.
     In timpul slujbei, cei trei baieti au aparut si toti au fost mirati.
     Beky se intalnea cu Alfred, iar Tom cu Amy pentru a se face gelosi.
     Intr-o zi, Alfred i-a varsat lui Tom cerneala pe carte si Tom a fost pedepsit.
     Pentru a se razbuna pe invatatorul care ii tot batea, cativa baieti au pus la cale un plan. In timpul unei festivitati importante, cand invatatorul desena pe tabla, pe gura podului, baietii au lasat sa coboare spre capul acestuia o pisica legata cu o carpa in jurul capului. Cand a ajuns destul de aproape, si-a infipt ghearele in peruca invatatorului si i-a smuls-o din cap.
     In timpul vacantei, Tom s-a imbolnavit de pojar.
     In timpul procesului, Tom a fost chemat ca martor si a povestit toata intamplarea din cimitir. Asa a ajuns el eroul zilei.
     Tom si cu alti doi prieteni au hotarat sa caute comori in casa cu stafii.
     In timp ce cautau, au aparut doi barbati dintre care unul era Joe Indianul. Cei doi puneau la cale un jaf si o razbunare. Ei au vrut sa ascunda banii dar au dat peste o lada plina cu aur. Au hotarat sa duca totul in barlogul lui Joe.
     Tom cu prietenii lui l-au urmarit pe Joe pana la pestera unde acesta statea.
     Joe Indianul a fost prins de autoritati, iar Tom a fost sarbatorit ca un erou.

Sper ca te-am ajutat, nu este luata de pe net, eu am facut-o chiar acum. te pup :*