Răspuns :
1.Incepi prin a spune definitia :
ex: Genul dramatic cuprinde totalitatea operelor care sunt scrisepentru a fi reprezentate scenic.
2. Construiesti ipoteza:
ex: Consider ca fragmentul din "Nu vrem sa fim fericiti " de teodor Mazilu apartine unei opere dramatice.
( de la aceste caracteristici incepi sa dezvolti ideea principala)
3. Primul argument : Modul exclusiv de expunere este dialogul.
4. Al doilea argument : Prezenta indicatiilor scenice, singura interventie
auctoriala.
5. Al treilea argument : Prezenta unui conflict dramatic.
6. Al patrulea argument: Apartine unei scene si unui act, diviziuni ale operei dramatice. Are asezare in pagina specifica : numele personajului, urmat de doua puncte si de replica acestuia.
7> Concluzii:
ex: In concluzie, modul exclusiv de expunere fiind dialogul, prezenta didascaliilor (indicatii scenice) si a unui conflict dramatic, dar si asezarea in pagina argmenteaza apartenenta operei lui Teodor Mazilu ,"Nu vrem sa fim fericiti" la genul dramatic.
nota: unde am scris eu primul arg, al doilea si asa trebuie sa dezvolti ideea.
daca esti a 8a succes mult maine!!!!
ex: Genul dramatic cuprinde totalitatea operelor care sunt scrisepentru a fi reprezentate scenic.
2. Construiesti ipoteza:
ex: Consider ca fragmentul din "Nu vrem sa fim fericiti " de teodor Mazilu apartine unei opere dramatice.
( de la aceste caracteristici incepi sa dezvolti ideea principala)
3. Primul argument : Modul exclusiv de expunere este dialogul.
4. Al doilea argument : Prezenta indicatiilor scenice, singura interventie
auctoriala.
5. Al treilea argument : Prezenta unui conflict dramatic.
6. Al patrulea argument: Apartine unei scene si unui act, diviziuni ale operei dramatice. Are asezare in pagina specifica : numele personajului, urmat de doua puncte si de replica acestuia.
7> Concluzii:
ex: In concluzie, modul exclusiv de expunere fiind dialogul, prezenta didascaliilor (indicatii scenice) si a unui conflict dramatic, dar si asezarea in pagina argmenteaza apartenenta operei lui Teodor Mazilu ,"Nu vrem sa fim fericiti" la genul dramatic.
nota: unde am scris eu primul arg, al doilea si asa trebuie sa dezvolti ideea.
daca esti a 8a succes mult maine!!!!