👤
Sofihyttg
a fost răspuns

Fişă de lucru 45
Circumstanţialul de mod
presărată cu şantiere nesfârşite.
oftează neputincios; trenul de mică viteză de la Ashbury la Euston, cu plecare la ora
Trenul se pune în mişcare în scârțâit de roți, zguduindu-se şi scrâşnind straşnic,
uşor, în ritmul susținut al unui alergător de cursă lungă. Cineva, în scaunul de alături,
grămăjoara de haine se face nevăzută, iar noi ne îndreptăm spre Londra, mişcându-ne
să dureze cam 54 de minute, dar rar se întâmplă aşa: porțiunea aceasta de şine e veche
8:04, poate pune la încercare până şi răbdarea unui navetist veteran. Călătoria ar trebui
de când lumea, prost întreținută, în multe locuri fără semnalizare corespunzătoare şi
Îmi sprijin capul de fereastră şi privesc casele care trec, în succesiune rapidă, pe
lângă mine, ca într-o secvență de film trasă cu camera în mişcare; ceilalți nu le văd aşa
cum le văd eu; nici măcar proprietarii lor nu cred că le văd din această perspectivă.
semafor rosu. Încerc să nu-mi ridic privirea, încerc să citesc ziarul gratuit pe care mi l-a
Trenul înaintează, clătinându-se, legănându-se în curbă, încetinind în apropierea unui
întins cineva în drum spre gară, dar cuvintele se încețoşează şi nimic nu-mi trezeşte
(Paula Hawkins, Fata din tren)
interesul.
1. Subliniază toate circumstanţialele de mod prezente în text.​