Vă roggg, repedee, am nevoie de ajutor la niște exercitii !! REPEDE! VA ROG
9.Citește poezia Bunica, de Ștefan Octavian Iosif.
Cu părul nins, cu ochii mici Și calzi de duioșie, Aieve parc-o văd aici Icoana firavei bunici Din frageda-mi pruncie.
Torcea, torcea, fus după fus, Din zori și până-n seară; Cu furca-n brâu, cu gândul dus, Era frumoasă de nespus În portu-i de la țară...
Căta la noi asa de blând, Senină și tăcută; Doar suspina din când în când La amintirea vreunui gând Din viața ei trecută.
De câte ori priveam la ea, Cu dor mi-aduc aminte Sfiala ce mă cuprindea, Asemuind-o-n mintea mea Duminicii preasfinte...
10.Numește un sentiment al poetului față de bunica sa, desprins din versurile poeziei date.
11.Scrie o trăsătură a bunicii, desprinsă din versurile: "Torcea, torcea, fus după fus,/Din zori și până-n seară."
12.Ce se înțelege prin cuvântul subliniat în versul "În portu-i de la țară."? Cuvântul subliniat este "portu-i"
13.De ce părul bunicii era nins?
14.Cum este bunica ta? Realizează un portret al bunicii tale, într-un text de 40-60 cuvinte, făcând referire atât la trăsăturile ei fizice, cât și la cele morale. Deseneaz-o în chenar sau lipește o fotografie a ei. (Am nevoie doar de portretul de 40-60 de cuvinte cu trăsături fizice și morale, pentru ca desenul îl fac eu)
VĂ ROGGGG, REPEDE (SUNT ÎNCEPĂTOARE ȘI NU STIU CUM SĂ DAU COROANĂ, DAR POATE O SĂ ÎNTREB PE CINEVA SI O SĂ-TI DAU DACA ESTE UN RĂSPUNS CÂT MAI CORECT)⚘️♥️