👤
Flori5555
a fost răspuns

Analizați imaginea conducătorului prezentat în textul B. De ce credeți că liderul este prezentat dintr-o astfel de perspectivă?

B. El era noul Cezar – un om genial, un om de acţiune, un om de cultură, un om de stat cu renume mondial, devotat renaşterii Italiei.
​Ziarele sugereau că “Ducele “ era infailibil. Umbla o vorbă că “Mussolini are întotdeauna dreptate”, ideea pe care dictatorul o încuraja cu afirmaţii de genul “ de multe ori aş vrea să mă înşel, dar până acum nu s-a întâmplat niciodată aşa şi evenimentele s-au petrecut chiar aşa cum am prevăzut eu.”
​Mussolini dorea să fie prezentat ca un om curajos, puternic şi atletic, un model pentru toţi bărbaţii italieni.
​Reviste şi ziare publicau fotografii cu Mussolini în diferite ipostaze, întreţinându-se o imagine de tinereţe, eliminându-se orice referire la vârsta sau la faptul că trebuia să poarte ochelari.
​Mussolini ţinea foarte mult să fie văzut ca un om de cultură.
​Ca urmare, s-a făcut cunoscut faptul că citise toate cele 35 de volume ale Enciclopediei Italiene, pe aproape toţi clasicii literaturii europene, inclusiv operele complete ale lui William Shakespeare.