👤

Lupul la stână Ion Creang Pe e când intunericul se lupta cu lumina şi v să-i ia locul, un lup flamánd veni, trântindu-se p labe, până lângă staul Acolo státu puţin şi se uită prin gard la oi sik miei, gândindu-se cum ar putea sări inauntru, f să fie simţit de cineva. Un miel, dintre cei ce se jucau, vázu prin ga strălucind ceva, ca douá lumânări aprinse. El apropie de locul acela, ca să afle ce-i acolo. 11 Atunci, lupul ii spune încet şi cu blândeţe - Bună seara, voinice! Apropie-te! Nu te teme eu sunt un prieten al vostru. - Multumesc dumitale! Nu te cunosc. Ce cas O, doamne!... mai apropie-te, căci nu prea and bine şi nu pot vorbi tare. Sunt slab şi am nevoie de - ajutor... ieşti? Ei bine, iată-mă-s långa gard; cine eşti şi ce - Eu má numesc lup şi aş voi să pasc puţină i bă verde. Du-má, te rog, unde-a fi iarba amesteca cu trifoi, că mult imi place! - A! Tu eşti lup şi mănânci carne, nu iarba ve cum zici! - Bal... Má jur pe părul meu, nu mănânc del carne! Vino cu mine şi-om paşte împreună... O. imi eşti de drag! Ce frumusel si drăguț mai eşti Vino mai iute, iaca eu sunt gata să te imbrăţişez Ba nu, iaca, má strigă mama şi trebuie sá má duct Ce fel? Vino doar să te sărut şi te-i duce. Neințeleptul miel ieşi, dar... Intelegeţi cum l-a im- brăţişat şi sărutat lupul... Mielul d-abia putu zbiera puțin și sărmana lui mamá, trezindu-se atunci, rå- mase inmarmurită când il vázu in gura lupului
buna cine mă poate ajuta cu 5 propoziții din tex mulțumesc ​