👤

Desparte frazele de mai jos în propoziții, notând în casete ce număr au propoziţiile circumstanţiale de mod. Ada ar fi intrat în curte fără să fie văzută de vecinii care discutau aprins. .Agale cum venea, Alina dovedea că nu ştia cât întârziase. 21 2 Cum fuge iepurele, aşa am fugit când l-am văzut pe stăpânul grădinii din care up- sesem trandafiri pentru a face un buche pe care intenţionam sa-l day surorii mele. • După ce a ieşit din balta în care căzuse, a mers înainte ca şi când nu s-a întâmplat nimic. • Fără a se purta cum a fost învăţat de părinți n-a fost apreciat de prietenii lui. Hai cum poţi, dar hai! Îmbrăcată cum dorise, a plecat la petrecerea pe care o aştepta de mult timp. • Lecţia învăţată pe rupte cum dovedeau elevii era foarte interesantă. • Mǎ tem că s-a oprit în parc, precum obişnuiește când vine de la școală. ⚫ Mătuşa mea a spus că şi-a adus aminte de situație cum a putut mai bine. • Scriind compunerile oricum dorea, o impresiona pe profesoară când le citea. → Vesel cum este, îi atrage pe toţi colegii de clasă. ​