👤

bà română mba română Circumstanţialul de mod L14 e timp earcă te şi - 1 1 Lecţia 14. Circumstanţialul de mod Explorare Lucrați în perechi. Citiți dialogul de mai jos, apoi rǎs- pundeți cerințelor date. Ce părere ai despre inițiativa Space X¹ de a trimite oameni pe Marte? Va face valuri! Știu bine că specialiştii companiei au proiectat cu grijă vehiculele spațiale pentru viitoarele misiuni , fiindcă am văzut multe documentare. - Pare că ai pleca repede într-o misiune... SpaceX - companie din Statele Unite ale Americii dedicată realizării de vehicule pentru transport în spațiul cosmic, fondată de Elon Musk în 2002. - Aş pleca fără a sta pe gândurit în camera mea, amo hartă frumos desenată, unde am marcat atent posibi- lele locuri pentru oraşul coloniştilor. - Mǎ uimeşte felul cum gândești! a Transcrie circumstanţialele de mod din text, apoi menționează ce părți de vorbire determină fiecare dintre acestea. b Precizează părţile de vorbire prin care sunt expri- mate circumstanţialele de mod pe care le-ai desco- perit. Repere Circumstanţialul de mod este partea de propoziţie care indică modul în care se desfăsoară o manifestă o însuşire. Răspun​