1. Citește cu atenție sursele de mai jos și rezolvă cerințele. A. „Eu Constantin Augustus și eu Licinius Augustus, reuniți în mod fericit la Mediolanum pentru a discuta toate problemele referitoare la securitatea și la binele public, am crezut că, [...] trebuie să reglementăm în primul rând cele referitoare la respectul față de divinitate adică să dăm creștinilor, ca și tuturor celorlalți, libertatea și posibilitatea ca fiecare să urmeze religia pe care o dorește, pentru ca divinitatea și ființa cerească, oricare ar fi ea, să ne fie favorabilă și binevoitoare.” (Eusebiu din Cesarea, Edictul de la Mediolanum, 313) B. „Creștinii se adunau în ecclesiae, adică în biserici sau organizații care, în acele vremuri de început nu au avut în ele nimic secret sau conspirativ. [...] În aceste ecclesiae se propovăduia iubire în locul urii, [...] aici nu exista nici umbră de fereală sau secret, și că oricine venea era primit fără suspiciune sau neîncredere. [...] Venea aici tot felul de lume. Și, în general, era vorba de oameni muncitori și pașnici, de gospodari, mai modești sau mai înstăriți, care ajutau cu banii lor comunitățile creștine mai sărace.” (Indro Montanelli, Roma, o istorie inedită) a. Menționează, pe baza sursei A, un motiv pentru care a fost acordată libertate de cult creștinilor. b. Precizează, pe baza sursei B, denumirea edificiului în care se adunau creștinii. c. Numește, din sursa B, două însușiri ale creștinilor.