Alexandrucristiandra Alexandrucristiandra 13-03-2024 Limba română a fost răspuns va rog nu va bateți joc 1. Indică valoarea morfologică, cazul şi funcţia sintactică a cuvintelor subliniate. Mi-e dor de fraţii mei. Mi-ar plăcea mai mult cealaltă. Imi place de tine. Lauda de sine nu mirose-a bine. Si-a spus, în sinea sa, că nu va mai călca pe aici. Sinele devine câteodată un alter ego. Ai mei nu-s acasă. Mi-e foame. Si-a vândut bicicleta. Săvârşitu-s-a ! Nu v-am spus întâmplarea cu ai săi? Am ajuns ca tine din cauză că m-ai obligat. Omul din mijlocul lor era chiar învăţătorul. Ideea aceasta a fost a mea. Plăcinta mea e tare bună. La examen s-a punctat altceva. Se adunaseră câţiva. Ai vreo idee despre ce zice? Din cauza ta m-a pedepsit diriginta. Timpul vostru e prea preţios. Asta e a mea! I-am oferit hrană copilului aceluia. M-am rugat pentru acea fată tot timpul.Aş repara greşeala din pricina aceluia, dar nu ştiu cum. Piesa voastră a avut succes. M-a impresionat povestea alor tăi. Mi-a ajuns asta! Nu aş da în vileag toate afacerile voastre murdare ! Mă lupt cu o tuse groaznică. Faptele celorlalţi m-au întristat. Peisajul pictat de tine este vesel. I-ai cunoscut. Dă-i cu bere, dă-i cu vin… Am vorbit despre planurile lor. Nu ştiu cum să-l caracterizez pe celălalt personaj. Ea e persoana din cauza căreia am luat amendă. Părerea despre mine însumi nu contează. Să nu spui nimănui ce ţi-am spus! Nu vreau nimic! Omul ajunsese un nimic în faţa ei. Stiu ce ai vrut să spui! Nu mă interesează pe cine cunoşti ! Povesteşte-mi ceva interesant ! Am văzut cui te confesai ! Factura a fost plătită de altcineva. Mă bizui pe altcineva. Mama ai cărei copii sunt ascultători e cea mai fericită. Mulţi au fost, puţini au mai rămas. Stiu cât timp ai lipsit.Câte mere au rămas ? Am plantat lângă fiecare câte o floare. Ia-ţi paltonul şi pleacă! Cine lipseşte? Despre ce se discută aici? Cu ce să fie cafeaua ? Se bănuieşte ceva de nedescris. Văd ceva interesant. Mai ai vreun ban la tine ? Te axezi pe ceva anume ? Pisica noastră e cam agitată. Nu-mi vorbi de ăl din cealaltă cameră! In casa ei nu se ţipă. Organizatorul vostru, adică el, vă va spune mai multe. Stiu cine este el. Stiu de cine a fost scris romanul Ion. V-am văzut la spectacol. V-aţi lăudat cam mult ! V-ar plăcea mai mult prăjitura cu ciocolată ? Le cunoaştem foarte bine. Le vor da un premiu fiindcă merită. Le are cu desenul şi cu sportul. Mi-e rău. Mi-am adus aminte de prietena mea din copilărie. Mi-am publicat cartea la acea editură. Mi ţi-l luă şi mi ţi-l trânti cât colo.