👤

Crezi că lectura cărților poate fi sursă de inspirație pentru joacă? Scrie un text argumentativ, de minimum 150 de cuvinte, în care să susții răspunsul la întrebarea de mai sus, valorificând textul de mai jos şi experiența personală/de lectură. In scrierea textului, vei avea în vedere: - formularea unei opinii; prezentarea a două argumente care să susțină opinia formulată; enunţarea unei concluzii; utilizarea corectă a conectorilor în argumentare. De aici Dina n-a mai putut să continue povestirea, pentru că am înce- put să dezbatem detaliile evadării şi să le punem la îndoială. Până la urmă am stabilit de comun acord că totul e cât se poate de adevărat, că tot ce-a făcut Edmond Dantes e posibil şi că, dacă ne-am antrena puțin, am putea chiar şi noi să evadăm în felul ăla. În privința înotului timp de o oră nu părea nimic deosebit, ni se întâmpla şi nouă, la marea noastră, să înotăm atâta, mai ales dacă ne odihneam din când în când, făcând pluta pe spate. Iar Marea Mediteranǎ e mai sărată, asta ştiam de la Tanti - şi te ţine mai uşor la suprafaţă. Păi pentru un marinar e floare la ureche!? Am prins aşadar gustul evadării, aveam însă o singură problemă: nu ne ținea nimeni închişi! Plecam când trebuia doar să le spunem părinților, bunicilor sau străbunicilor unde mergem şi când venim. Casa însă era gata să ne ajute la exercițiile de evadare, era foarte disponibilă, de câte ori îi ceream ajutorul. Urcam pe acoperiş şi mergeam pe el încercând să nu spargem nicio țiglă, apoi ne opream şi priveam de acolo înspre acoperişurile din partea care dădea pe strada din spatele casei, rebotezată Armata Roşie. Frate-meu tot ieşea pe gea- mul de la baie, către terasă, spunând că evadează, apoi intra la loc, tot pe geam, spunând că se întoarce în celulă, iar vărul meu îşi găsise o bucată de tablă din care voia să-şi facă un cuţit pe care să-l poarte permanent la el, pentru cazul că ar fi legat într-un sac. Dina i-a spus c-ar fi mai bine să-i ceară lui Tanti și lui Nenea Ionel cuțitul lor de Toledo, care se scotea doar la ocazii, adică era rezervat pentru tăiatul cărnii şi al cubuleţelor de ceapă. Acest cuțit cu mâner negru era făcut dintr-o fostǎ sabie de Toledo. Nu ştiu de unde provenea, a cui fusese şi ce căuta în familia noastră. [...] În ce-o priveşte pe Dina, nu găsise niciun plan de evadare personală, în schimb citea volumul al doilea din,,Contele de Monte Cristo" şi începuse să vorbească numai despre răzbunări, iar eu evadam vitejeşt din viată în cărti dar nu..

Crezi Că Lectura Cărților Poate Fi Sursă De Inspirație Pentru Joacă Scrie Un Text Argumentativ De Minimum 150 De Cuvinte În Care Să Susții Răspunsul La Întrebar class=