Imaginează ți că discuți cu un coleg despre semnificația textului cele trei adevăruri ale canalului aceasta firma după ce acesta afirmă după ce a promis că va spune trei adevărul canalul s-a dovedit a fi un mincinos scrie un text de cel mult 300 de cuvinte care să reprezinte în intenția ta ca răspuns la această afirmație
Eu am făcut însă nu știu dacă este bun. Oare am făcut bine?
Consider că nu este un mincinos Canarul, ba chiar este o ființă înțeleaptă. Într-adevăr, l-a mințit pe om, însă dacă acesta nu era naiv și înțelegea mesajul pe care Canarul a vrut să-l transmită, atunci nu ar fi avut de suferit.
În primul rând, consider că omul a primit o lecție și nu va mai crede un lucru fără să fie sigur sau să aibă dovezi, așa cum i-a zis și Canarul că trebuie să procedeze.
În al doilea rând, Canarul i-a spus cele trei adevăruri omului, deci s-a ținut de promisiune și nu și-a încălcat cuvântul. Canarul nu l-a mințit, doar l-a supus la un test pe acesta.
Cred că uneori minciuna este necesară și chiar benefică, dacă o folosim corect. Nu trebuie să o folosim pentru a ascunde un adevăr, însă o putem folosi pentru a ascunde o surpriză sau pentru a testa pe cineva, așa cum a făcut Canarul.
În concluzie, acesta a mințit, însă nu a folosit minciuna într-un mod negativ, doar i-a deschis ochii omului și l-a făcut să înțeleagă că nu trebuie să creadă în oricine și orice.