Când ne-am întors din colindul nostru era prânzul mare și acasă nu ne aştepta belşug de vin. Pe urmă, bine dispus, a luat parte cu cel mai mare interes la desfacerea nimeni. Am ospătat noi pe Onişor cu merindele rămase de pe drum şi l-am cinstit cu cufărului. Onişor s-a minunat mult de maşina de făcut cafea care ardea cu spirt, a mângâiat lung sticlele cu rom şi coniac, s-a amuzat cu lanterna electrică şi a fost fericit când i s-a spus că la plecare îi lăsăm lui lampa cu petrol, lumânările și chibriturile. [...] - Să vedeţi, domnilor, cursa mea. N-o să vă pară rău de osteneală. O întind de patru ori din primăvară până în toamnă și mai totdeauna o scot plină. Gândeam că e vorba de vreo plasă de pescuit nouă și inedită în domeniul etnografiei. Unde-i peștele? se uimi prietenul, cu carnetul gata. -Apoi asta nu-i de pește. Asta-i doar capcană pentru altceva mai scump... (Vasile Voiculescu, lubire magică) - 1. Găsește complementele prepoziționale din primul alineat, precizând partea de vorbire prin care se exprimă.