Unitatea 1 MINITEST Lectură L1-L8 Citeşte fragmentul următor. Rezolvă apoi cerințele. „,,Când eram mică îmi plăcea păsări, sau copii, sau altceva care să mă joc cu omizile. Scârboase, să conteze... desigur, dar fascinante pentru lu- mea mea neelaborată de fată. și, pentru că erau atât de netrebnice¹, omizile meritau de toate. ținute Împunse, priponite², ținute sub pahar ore întregi, băgate în apă. Și, de ce nu, ucise. Timp de lucru: 10 minute Se acordă 10 puncte din oficiu. Bunica nici nu se gândea să mă certe vreodată pentru tortu- rile la care erau supuse omizile. Că doar nu chinuiam animale sau Peste ani, la o lecție de biolo- gie am aflat că omizile se trans- formă, cu timpul, în fluturi. Din omizi- în fluturi! De atunci nu am mai putut ucide nicio omidă. De atunci, în capul meu, omizile nu mai erau omizi. Erau fluturi în devenire." Tatiana Țibuleac, Omizi, în vol. Fabule moderne ¹netrebnic (adj.) - (in text) lipsit de valoare, de folos, de utilitate sau de însemnătate. 2priponit (adj.) - imobilizat, legat de ceva.*Exercitiu*1. Prezintă întâmplările pe scurt, în ordinea în care sunt relatate în text.