Recapitulare D Citeste proza scurtă Asta este pentru Jamie de Truman Capote şi răspunde apoi la fiecare dintre inter reper E [Teddy pregăteşte un pachet cu multe rev Se poa Jamie) Alternând litere roşii cu litere verti, as ESTE", apoi, cu albastru şi roşu. PENTR In ce z Unde -DE LA TEDDY". Care e În ziua următoare, Teddy se și cu Frisky] Nume princip -Oho, a exclamat ea, ce pachet mare nu va termina niciodată de citit toate La ce astea. O să le adore. Teddy, Vino-ncoace să te sărut! [..] 5 Cine e A doua zi a ajuns în parc şi s-a dus bancă, dar nu era nimeni acolo. A aştepta şi jumătate şi pe urmă, având un fel de m a per bun e un teribilă, şi-a dat seama că ea nu venea- Delin se mai întoarcă vreodată, iar el n-os-o niciodată nici pe ea, nici pe Frisky. 1 10 Alcat plângă, dar nu şi-a dat voie. [...] [În dimineața următoare, Teddy merge d 11 Lucra tale Aproape in fiecare dimineață, cu excepția dumi- nicilor, domnişoara Julie il ducea pe Teddy så se joace in pare. Teddy adora ieşirile astea zilnice. İşi lua bicicleta sau vreo jucărie şi se distra singur, in timp ce domnişoara Julie, bucuroasă să scape de el, bárfea cu celelalte bone şi flirta eu poliţiştil În noaptea dinaintea zilei in care Teddy a cunos- cut-o pe mama lui Jamie plouase, iar dimineața parcul era proaspăt şi verde. Deşi se apropia sfârşitul lui septembrie, părea mai degrabă o dimi- neaţă de primăvară. Teddy alerga pe aleile pavate ale parcului cu o veselie exuberantă. Era indian, detectiv, un nobil haiduc, print din poveşti, era înger sau voia să scape de tâlharii ascunşi în tufişuri [...]. Se antrena cu lasoul de cowboy atunci când a văzut-o. A venit pe alee şi s-a aşezat pe una dintre băncile libere. Prima oară i-a atras atenţia câinele care o însoțea. Lui Teddy îi plăceau câinii. era înnebunit să aibă unul [...]). Câinele femeii era pare.] pår sâr- exact ce-şi dorise el mereu. Un terrier cu mos, doar puțin mai mare decât unmizeo, a pui. S-a dus încet pe alee, puțin încur- cat, şi a mângâiat câinele pe cap. [...] Femeia a ridicat privirea. Lui Teddy is-a părut cam de-o vârstă cu mama lui [...]. -E un câine foarte de treabă. Mi-ar plăcea și mie să am unul ca el. [Doamna ii spune lui Teddy cã pe fiul ei îl cheamă Jamie, iar pe cățel Frisky. Teddy crede că Jamie aleargă mult împreună cu Frisky.] - Nu, a răspuns ea, nu aleargă cu Frisky. Se joacă împreună numai în casă, pe covor, Jamie nu poate ieşi afară. De asta îl scot eu pe Frisky la plimbare. Jamie n-a fost niciodată în parc - e bolnav. [...] [Dimineața următoare Teddy aleargă din nou în parc, sperând să o întâlnească pe doamna care îl plimba pe Frisky.] Jemie -Bună, Teddy, 1-a salutat ea cu căldură. [...] Te aştept de vreo zece minute, a zis femeia. Trebuie să mă întorc la Jamie [...]. I-am promis că mă întorc repede. Se aştepta să mă duc numai până la tutun- gerie şi să-i iau nişte reviste cu benzi desenate. O să cheme poliția dacă nu mă grăbesc. -A, a zis Teddy cu înflăcărare, eu am acasă o mulțime de reviste cu benzi desenate. Aduc mâine câteva şi pentru Jamie. [...] În seara aceea, după ce termină cina și făcu baie, se apucă să-și adune toate revistele cu benzi desenate. intalneste a ONE Era aproape zece. Soare case pe deplin şi strălucea căldura moleşitoarea simțit cum îl ia somnul, a raze A auzit dintr-odată un se un lătrat. Un mic terriers sărit pe bancă lângă el. Frisky! Frisky! a striga De partea cealaltă a lesei era un bărba slab. Teddy 1-a privit uimit. - Cum te cheamă, băiete? a întrebat stri - Teddy, a răspuns el cu un firicel de v riată. 12 Num căra 13 De c 14 În te cătr Julia As Aleg In e au bu CV NOT să- Bărbatul i-a întins un plic. - Atunci înseamnă că ăsta-i pentru tin Teddy a deschis scrisoarea plin de neli 7 An- scrisă de mână, cu un scris alungit şi gr venit greu să o citească. Dragă Teddy, nu Alc Me Pr Frisky e al tau. Jamie ar fi vrut să-l iei tu. Nu era semnată. Teddy s-a uitat la ea igo Tra până când n-a mai putut s-o vadá. A tras ci el şi l-a strâns cât de tare a putut. Va reuşis să le explice mamei şi tatei! Pe urmă şi-a am2 M bărbat. A ridicat privirea. S-a uitat peste dar bărbatul dispăruse; în fața ochilor n-3 M aleea, copacii, iarba şi lacul, care scânteias p rele dimineţii di 4 R Traducere din