Micul prinţ : Chiar atunci sosi şi vulpea: Bună ziua, zise vulpea. 1 - Bună ziua, răspunse cuviincios micul prinț întorcându-se, dar nu văzu pe nimeni. Sunt aici, zise glasul, sub măr... -Cine eşti tu? zise micul prinţ. Eşti tare frumoasă... - Sunt o vulpe, zise vulpea. Vino să te joci cu mine, o pofti micul prinţ. Sunt atât de trist... -Nu pot să mă joc cu tine, zise vulpea. Nu sunt îmblânzită. -A! lartă-mă, rosti micul prinţ. Dar după un răstimp de gândire, adăugă: de Antoine de Saint-Exupéry - Ce înseamnă „a îmblânzi"? - - Nu eşti de prin partea locului, zise vulpea, ce cauţi pe-aici? - Caut oamenii, zise micul prinț. Ce înseamnă ,,a îmblânzi"? - Oamenii, zise vulpea, au puşti şi vânează. E foarte neplăcut! Mai cresc şi găini. E singurul folos de pe urma lor. Cauți găini? - Nu, zise micul print. Caut prieteni. Ce înseamnă „a îmblânzi"? - E un lucru de mult dat uitării, zise vulpea. Înseamnă „a-ți crea legături.... - A-ți crea legături? - Desigur, zise vulpea. Tu nu eşti deocamdată pentru mine decât un bo iețaş, aidoma cu o sută de mii de alți băieţaşi. Iar eu nu am nevoie de tine. S nici tu n-ai nevoie de mine. Eu nu sunt pentru tine decât o vulpe, aidoma cali o sută de mii de alte vulpi. Dar dacă tu mă îmblânzeşti, vom avea nevoie unu de altul. Tu vei fi, pentru mine, fără seamăn în lume. Eu voi fi, pentru tine, fort seamăn în lume... - Încep să înțeleg, zise micul prinţ. E undeva o floare... mi se pare m-a îmblânzit... - Se prea poate, zise vulpea. Pe Pământ întâlneşti tot soiul de lucruri