Încercuiește litera corespunzătoare enunțului adevărat. A În enunțul Am fost în Danemarca, adică țara tristului prinț Hamlet, personaj imaginat de William Shakespeare, cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor., există: a. două apoziții dezvoltate și o apoziție simplă; b. două apoziții dezvoltate şi un atribut substantival în nominativ; c. trei apoziții dezvoltate și o apozitie simplă; d. trei apoziții dezvoltate și un atribut substantival în nominativ.
B.În enunţul Poetul Vasile Alecsandri, scriitor paşoptist de renume, este autorul pastelului ,,Iarna", adică poezia mea preferată, care îi place însă și surorii mele, Dana., există: a. două apoziții dezvoltate, două apoziții simple și un atribut substantival în nominativ; b. două apoziții dezvoltate, o apoziție simplă și două atribute substantivale în nominativ; c. două apoziții dezvoltate şi trei apoziții simple; d. trei apoziții dezvoltate şi două apoziții simple.
C În enuntul Profesorul Constantinescu, rectorul Universității din Bucureşti, a fost invitat de către profesorul Ionescu, decanul Facultății de Litere, să susțină o comunicare științifică în cadrul simpozionului ,,I.L. Caragiale", în calitate de cercetător al perioadei marilor clasici, adică momentul de afirmare plenară a literaturii române., există: a. trei apoziții dezvoltate și două apoziții simple; b. trei apoziții dezvoltate și două atribute substantivale în nominativ; c. trei apozitii dezvoltate si trei apozitii simple d. trei apozitii dezvoltate si trei adverbe substantivale in nominativ.