👤

"Abia isprăvise vorba, şi buzduganul, izbind în uşă şi în masă, se puse în cui.Prâslea întrebă ce putere are zmeul a) îi spuse că aruncă buzduganul cale de trei conace; atunci, el îl aruncă şi mai departe, lovindu-l în piept. Zmeul, tulburat de mânie, se întoarce numaidecât acasă. - - Cine este acela care a cutezat să calce hotarele mele şi să intre în casa mea, pe tărâmul zmeilor? - Eu sunt, zise Prâslea. - Dacă eşti tu, îi răspunse zmeul, am să te pedepsesc amar pentru nesocotința ta. Cum ai vrut, venit-ai; dară nu mai duce cum vei voi.[...] Atunci se învoiră să se ia la luptă dreaptă[...], iară când fu pe la nămiezi,se făcură amândoi două focuri şi aşa teau; un corb, însă, le da ocol, croncănind. Văzându-l, zmeul îi zise: - Corbule, corbule! la seu în unghiile tale şi pune peste mine, că-ți voi da stârvul ăsta ție. - Corbule, corbule!- îi zise şi Prâslea- dacă vei pune peste mine seu, eu îți voi da trei stârvuri - Unde dă Dumnezeu să cază un asemenea noroc chior peste mine! Mi-aș sătura sălaşul de corbi întreg." - Prâslea cel voinic şi merele de aur- după Petre Ispirescu ectul I- 60 de puncte .. Înţelegere textului 1. Transcrie, din textul dat,structurile care surprind repere ale indicilor de spațiu. 2, Formulează prima idee principală corespunzătoare fragmentului .
Formulează Prima idee principală corespunzătoare fragmentului ​