👤

Am nevoie de mesajul textului la poezia "Copilăria mea" de Magda Isanos până la ora 8 dimineața, 15.01.2024. Trebuie sa fie făcut după model. Va rog este important

•Modelul:
Complexitatea textului liric ce cumulează trăiri, stări, sentimente sau emoții redate printr-un limbaj artistic este camuflată sub forma mesajului sau a ideii poetice.
În textul/fragmentul extras din____de____
mesajul este____. Din punct de vedere tematic, textul/ fragmentul pune____in lumină (cum?)____prin____.
Peisajul____ (tipul de peisaj descris; de ex: silvestru, vernal. estival, autumnal, hibernal etc.) creează generează o atmosferă_____ (de ex: feerică de basm/ sumbră/ solemnă romantică etc.) impresionând cititorul prin intensitatea emoțiilor/ sentimentelor transmise.
Un element semnificativ al peisajului____ este___. In viziunea poetului,___(elementul semnificativ al peisajului) ocupa un rol___în____, fiind descris/comparat cu/asemănat cu___
Un alt element component al peisajului, relevant pentru semnificația sa este____. Imaginea (elementul semnificativ al peisajului) semnifică/simbolizează/ indică____; intensitatea emoțiilor transmise este, astfel, amplificată.
Expresivitatea limbajului este potențată de prezența a numeroase mijloace de expresivitate artistice. Prin intermediul acestor artificii stilistice, poetul accentuează/subliniază____(mesajul textului).
Prin____(o figură de stil, de ex: personificare, metaforă, epitet, comparație etc.) este scos în evidență____.
Asocierea____cu____are rolul de a amplifica/sublinia/ nuanţa___.
O altă figură de stil relevantă pentru mesajul textual este Prin intermediul acesteia se creionează o puternică imagine____ (vizuală, auditivă, olfactivă, dinamică etc). Sentimentul de____(de ex: iubire, admirație, dispreț, tristețe, melancolie, nostalgieetc.) este scos în evidență pus în lumină, fiind intensificat prin intermediul acestei asocieri atipice.
Sentimentul/ Emoția care gravitează deasupra întregului discurs poetic este____. Atitudinea poetului față de____, susținută de frecvența mijloacelor artistice accentuează acest sentiment/ această emoție.
În altă ordine de idei, elementele de versificație susțin muzicalitatea textului. Astfel, rima ____, măsura de____ a versurilor conferă poeziei expresivitate şi accentuează sentimentele/ emoțiile transmise.
În concluzie, consider că textul/ fragmentul extras din textul____, scris de______, evidenţiază____ (mesajul poetic). Atât prin intermediul elementelor peisagistice, cât şi ocurența mijloacelor de expresivitate, autorul reuşeşte să impresioneze cititorul, trezind un puternic sentiment de____​

Am Nevoie De Mesajul Textului La Poezia Copilăria Mea De Magda Isanos Până La Ora 8 Dimineața 15012024 Trebuie Sa Fie Făcut După Model Va Rog Este Important Mod class=