prăcăminte, încălțăminte) Bună ziua! -Bună ziua! Vă putem ajuta cu ceva? Aş dori să cumpăr îmbrăcăminte și încălțăminte de iarnă. Am citit în ziar că sunt la reducere Vă conduc la raionul pentru femei. Ce mărime purtaţi? Port mărimea 37 la pantofi şi 38 la îmbrăcăminte. -V-aş arăta costumele, pantalonii şi sacourile la reducere, dacă mi-ați permite. - În regulă, şi eu mi-aş alege ceea ce îmi place. Pot să probez aceste rochii? - Da, vă arăt unde este cabina de probă. - Aceste lucruri mi se potrivesc, le voi cumpăra. - - Aş dori să cumpăr şi nişte pantofi. -V-aş recomanda această pereche de ghete îmblănite. Sunt confortabile? - Da, vă aduc o pereche să le probaţi. - Acestea mă jenează la călcâi, aţi putea să-mi aduceţi o pereche cu jumătate de număr mai ma - Din păcate, din acest model nu avem numere mai mari. - Atunci aş proba nişte cizme de piele. Aveţi mărimea 37? - Da, vă aduc imediat. Poftiti! - Vă mulţumesc! La revedere! - La revedere! Mai veniţi pe la noi!
a) Transcrie verbele la modul indicativ şi precizează timpul acestora. b) Selectează, pe două coloane, verbele la modurile conjunctiv şi condițional-optativ.