👤
Meep12308
a fost răspuns

hei! mă ajută și pe mine cineva cu rezumatul textului "Drumul egal cu al fiecărei zi" de Gabriela Adameșteanu? cel Mare, Drumul egal al fiecărei zile (fragmente) Capitolul V [...] De fapt, abia așteptam să-mi termin lecțiile ca să mă dur iar la Jeni. Pe mama o enerva lucrul ăsta. de Gabriela Adameşteanu - Din ce și-au făcut casa, mă întreba, dacă n-au decât un sa lariu și maică-sa stă acasă? Și ce lux îi face lui Jeni... - Nu-mi plăcea când vorbea așa despre Jeni și mă gândeam ce ciudat sună cuvântul ăsta, lux, ca un nume de cinematograf vechi Îmi părea rău doar că n-am și eu probă la croitoreasă. Mie îmi cosea mama rochiile după ce venea de la servici, dar cu Jeni mă duceam la croitoreasă și așteptam într-un vestibul întunecos unde, pe un aragaz cu două ochiuri, fierbea întotdeauna mâncarea și mă uitam la un câine mare de ipsos, așezat pe o măsuță cu trei picioare. - Hai, vino, deschidea Jeni ușa, cum ți se pare? Croitoreasa stătea într-un genunchi şi-i potrivea tivul cu ace- le în gură. - Fă-o mai scurtă, îi ziceam. Mie nu-mi place așa scurt ca ție, când te apleci, se vede tot, spunea Jeni... [...] - Ce tot vorbiți atâta, fetelor... voi lecții n-aveți, examene n-aveţi, bacalaureatul bate la ușă... zicea unchiul Ion când cobora din dormitor spre masa de sub păr, cu ibricul de cafea fumegând într-o mână și teancul de fișe într-alta.​