Subliniază complementat prepositional, apoi traseará o săgeată către partes de vorbire prin care se exprima. Am vorbit ieri cu bunica. Am discutat despre el. Am plecat cu cei trei in parc Se sperie până şi de sine. Precizează funcția sintactică a cuvintelor subliniate. Am zärit-o pe Maria pe stradă. M-am bazat intotdeauna pe Maria L-a susținut pe colegul sau la concurs. A plecat la film cu un coleg pronume personal 3) Analizează complementele prepozitionate din enunturite: Mă bucur de reușită cu ea. Bunicul se uita la nepot cu admiraţie. Am hotárát să plecăm cu cei doi Construiește doua enunturi in care să existe: doua complemente prepozitionale exprimate prin părți de vorbire diferite un complement prepozitional exprimat prin substantiv colectiv incercuiește varianta corectă de răspuns. Cuvantul subliniat in enuntul Má feresc de oamenii linguşitori are functia sintactică de a complement prepozițional; b. complement direct. Complementul prepozitional din enuntut Ne-am intalnit cu dol to film este exprimat prin a substantiv; b. numeral. Prenumele din enuntul A contat pe el in organizarea activități are funcție de a complement direct; b. complement prepozitional. Complementul prepozitional, exprimat prin substantiv, din enuntul Am plecat in porc cu foi prietenii mei este: a. in parc, b. cu prietenil **1