Corelati personajul Baba Dana din urmatorul text cu alt personaj din alta carte; Dau coroana pls:
,,Mie îndeosebi îmi este peste putință să nu mă gândesc în asemenea împrejurări și la
Baba Dana. Lumea îi zicea Prescurăreasa, fiindcă popa, socotind-o femeie iertată și curată la
suflet, primea drept bine plămădite prescurile ieșite din mâinele ei.
Pe Baba Dana eu numai babă o știam. Chiar și în timpul copilăriei mele dânsa era babă
știrbă, cu fața zbârcită, cu părul cărunt și cu ochii mărunți și pătrunzători. Tot babă a rămas și
după ce eu m-am făcut băietan, iar când am ajuns flăcău, ea mi se părea mai puțin bătrână de
cum mi-o aduceam aminte din timpul copilăriei mele.
Ea nu era numai prescurăreasă. Îi mersese vestea și ca descântătoare cu rost
binecuvântat. Cei ce sufereau de junghi în coaste, de friguri, de dureri de cap ori de inimă la
dânsa alergau, și mare minune ar fi fost dacă nu s-ar fi vindecat.
Mai presus de toate erau însă buruienile de leac, rădăcini, cotoare, frunze, flori, mai rar
semințe, pe care mai ales în timpul târgului de țară le vindea într-un colț al pieței. Nu pot să mă
gândesc la timpul copilăriei mele fără ca s-o văd înconjurată de lumea pe care o dumirea care
dintre cele puse de dânsa-n vânzare pentru care anume boli este leac bun și dându-le
cumpărătorilor îndrumări cum au să se folosească de cele cumpărate de la dânsa.
Întâmplându-se într-un rând s-o găsesc singură, m-am oprit din drumul meu și-am
întrebat-o, după obicei, ce mai face.
- De! - mi-a răspuns dânsa - mă lupt și eu ca toată lumea cu multe nevoi ale vieții și
aștept să-mi vie rândul.
Era răspunsul obicinuit al bătrânilor la întrebări ca cea pusă de mine, și eu îl găseam
prea firesc după ce de atâta timp o știam babă.”