O să mă întrebi de bună seamă cum de i-am fermecat pe toţi oamenii ăștia. Peter numeşte asta ,,putere de atracţie", dar nu-i întru totul adevărat. Pentru profesori, răspunsurile mele istețe, remarcile hazlii, faţa zâmbitoare și privirea critică aveau ceva simpatic, amuzant şi spiritual. Nu eram decât o seducătoare înverşunată, cochetă și amuzantă. Aveam câteva părţi bune care îmi asigurau o anumită popularitate, și anume sârguinţă, cinste și generozitate. N-aş fi oprit niciodată pe nimeni, oricine ar fi fost, să copieze după mine, împărţeam dulciuri în stânga și-n dreapta și nu eram încrezută. Oare, fiind atât de admirată, n- aș fi ajuns arogantă? E un mare noroc că în mijlocul, în toiul balului, cum s- ar zice, m-am trezit deodată la realitate, și a durat mai bine de un an până m-am obișnuit să nu mai primesc" (Anne Frank- Jurnalul Annei Frank)
Cerinţă: Scrie un text narativ, de cel puțin 250 de cuvinte, în care să inserezi fragmentul de mai sus. Vei include o secvenţă descriptiva, de minimum 60 de cuvinte, o secvență dialogată de minimum 5 replici și o secvenţă argumentativă. Dă-i un titlu potrivit.