👤
Oanacapota7
a fost răspuns

Imaginați-vă că sunteţi colonişti greci, plecaţi în urmă cu peste 2600 de ani în căutarea unui loc potrivit pentru întemeierea unei cetăți realizați o descriere a călătoriei și a întemeierii uneia dintre cetăţile amintite în documente. Fiecare elev din grup va îndeplini un rol: marinar, negustor, meşteşugar, membru al unei familii. Povestiţi fiecare cum a decurs călătoria, unde ați ales să întemeiaţi cetatea, care ar fi avantajele locului ales, ce reguli de comportament veţi respecta in oraşul nou întemeiat, cu ce vă veți ocupa, în funcţie de rolul îndeplinit. va rog

ascultă străină Patria și numele meu locul meu de origine a fost mai înainte Irlanda Grecia M am născut la Atena și numele meu e epifania am trăit în ultima parte a vieții mele la Tomis Am văzut multe ținuturi și am plutit pe întinsul mării căci tatăl și soțul meu au fost navigatori textul A textul B când grecii din milet au început acum 2600 ani să trimită coloniști pe malul Mării Negre aceștia au întemeiat chestia ei au ales locul de așezare nu doar pentru pescuit foarte la îndemână în Bălțile și pe cursul unor ape așa de mari sau pentru comerțul de grâne luate de la geto Da și vândute apoi în Grecia ci și pentru a putea pătrunde în ținuturi îndepărtate pe calea marilor Care erau de fapt singurele drumuri ce putea fi parcurse ușor în vremea aceea ​