Citește cu atentie textul, apoi raspunde cerintelor. Niciodata nu uit rid o dată importanta pentru persoanele din viata meal Acum este vors de o dată importantă, ziua de naştere a unui om cumsecate, care ma ajutat foarte mult. S* povestesc. Era o zi frumoasă de vară. Am plecat la plimbare prin padure. Eram atat de incantată de frumusetea peisajulus, de racoarea pădurii, incat nu mi-am dat seama ca m-am fetalt. Deodată am auzit un foynet puternic in spatele meu. Mi-a pierit toată veselia şi am simt pe propria-mi piele cum se cade intr-o fractiune de secunda (recunosc ca nu eram defel o mare curajoasă!). Am căzut mi era totune dacă legin sau dacă dau ochii cu.... cel ce provocase acel fognes Din tufiş a legt un iepure care, de fel, era din acele locuri şi se uita cu frica la mine. Nu ştiuin c timp m-am ridicat de jos, tambind. Numai da tambetul meu sa stins cand mi-am dat seama ca in fata mea se intindea tot una, dous, trei potecte, şi nu ştiam care este cea bună. Tocmai atunci a apărut salvatorul meu, nenea Costică, pădurarul, cel care m-a insotit para acasă, recomandându-mi să nu mă mai abat de la drum, dar şi să nu mai plec singură. 1. Enumera cuvintele colorate. Observá scrierea lor şi sensul fiecaruia.