👤
Fuhcuhvih
a fost răspuns

VĂ ROG!!!!,

6. Subliniază în mod diferit predicatele verbale şi pe cele nominale din următoa- rele texte: l-ar fi plăcut să fie al doilea copil al familiei ca să aibă un frate mai mare. Şi-a dat seama de cine fusese pusă întrebarea. Dacă ar fi fost chemat mai devreme, ar fi venit cu siguranţă; dar era de prisos să mai dea vreo explicaţie acum. Fusese de acord să rămână împotriva tuturor, chiar dacă părea nemulţumit de rezultatul acțiunii lor. Îmi place să cred că în clipa când am venit pe lume primul meu gest a fost de a îmbrățișa pământul. În parcuri frunza cade arămie Pe pajiști unde ieri zâmbise mai. Şi în havuzuri lunecă pustie Pe apa-n care dorul ți-oglindeai. Azi singur al păunilor alai Cât aş fi vrut să fie Totul perfect ca o plantă... Panait Istrati, Cum am devenit scriitor Mai înfloreşte pacea din grădină, lar eu, simţind zăpezile ce vin Și presimţind durerea ce-o să vină, Rechem în ţări de geruri şi de chin Uitarea ce durerile alină. Ion Pillat, Balada toamnei Ana Blandiana, Cât aș fi vrut Omul cu adevărat bun e cel care ar fi putut fi rău şi n-a fost. Nicolae lorga, Cugetări Dacă florile şi-ar dărui oameni la fel cum oamenii îşi oferă flori, de unde ar fi tăiaţi oamenii? Nichita Stănescu, antimetabolă Mă stupefia faptul că legăturile dintre oameni se pot rupe așa, pur și simplu. Că nu mai rămâne nimic. Ca şi cum nimic n-ar fi fost. Simona Popescu, Exuvii 7. Analizează predicatele verbale subliniate la exercițiul 6, menționând modul şi timpul verbelor prin care sunt exprimate. 8. Analizează numele predicative din predicatele nominale subliniate la exerci- țiul 6.​

VĂ ROG 6 Subliniază În Mod Diferit Predicatele Verbale Şi Pe Cele Nominale Din Următoa Rele Texte Lar Fi Plăcut Să Fie Al Doilea Copil Al Familiei Ca Să Aibă Un class=