👤
M12082011
a fost răspuns

[...]Decupam toate lanțuri de hârtie colorată, făceam coliere, dantelă și brățări[...], iar dintr un scaun de bucătărie am improvizat ,cu câteva perne și un cearșaf ,un adevărat tron cu baldachin, demn de o regină. [...]Am adus o pălărie veche a unchiului Ștefan și-am început marile trageri la sorți. Am scris pe bucățele de hârtie culorile curcubeului [...] și am pus bilețelele în pălărie. Eram foarte emoționate ,căci de culoarea trasă depindea ziua în care aveam să fim regine și fiecare ar fi vrut să ajungă mai repede la rangul suprem. [...] Eu nici nu am mai desfăcut biletul. Aveam să fiu ultima regină și culoarea care îmi revenea era roșul. [...] Roșul nu avea nicio legătură cu mine ,până și numele meu, Svetlana, îmi sugerează un fel de albastru-verzui foarte palid."
Vă rog frumos să analizați verbele la modul indicativ
Exemplu de analiză:
,,aduce"-> verb predicativ, conjugarea a III-a , modul indicativ, timpul prezent, persoana a III-a, numărul singular.
Dacă sunt la modul indicativ, timp trecut vă rog să precizați în loc de timp trecut următoarele ( imperfect, perfect simplu, perfect compus, mai-mult-ca-perfect)
Vă rog mult....Ajutor...​