PERECHEA 4 : Doi prieteni vorbesc despre jocurile preferate:unul pune întrebări, celălalt răspunde. Sugestii pentru a pune întrebări: Ce...?Cum...? Cu cine...? Unde...? Cum...? De ce...? etc; Sugestii pentru a răspunde la întrebări: Fii atent la întrebare, ca să dai un răspuns adecvat; Dacă nu ești sigur că ai înțeles întreabarea cere nelămuriri.
PERECHEA 5 : - PĂRINTELE UNUI COPIL CAM NEASTÂMPĂRAT ÎI FACE REPROȘURI ACESTUIA; COPILUL RĂSPUNDE CĂ A ÎNȚELES REPROȘUL ȘI CĂ ÎL ACCEPTA SUGESTII PENTRU A FACE REPROȘURI: IMI PARE RĂU CĂ TREBUIE SĂ-ȚI SPUN...; NU ÎMI PLACE CĂ...; ETC...; SUGESTII PENTRU ACCEPTAREA UNUI REPROȘ AM ÎNȚELES ÎMI PARE RĂU...; NU MI AM DAT SEAMA...! PROMIT SĂ NU MAI FAC...;
PERECHEA 6:- Un băiat/o fată îi reproșează celui mai bun prieten faptul că s-a comportat urât față de el/ea; prietenul nu acceptă reproșuri și oferă explicații. Sugestii pentru a face reproșuri nu imi place cum te-ai purtat...; Sper să îți dai seama că sunt suparat/supărată pe tine pentru că...; etc...; Sugestii pentru respingerea unui reproș: Îmi pare rău dar nu ai dreptate...; nu ai motive să fii supărată pentru că...;
VA ROG MULT DAU COROANA!!!!! SI 60 DE PUNCTE!!! AM NEVOIE DE EA IN MAI PUTIN DE O ORA!!!!