Fragmentele următoare fac parte din jocul Negustorul de începuturi de roman. Ca să obții un roman, respectă următoarele două condiții:
⚫ indică tipul predicatului din primele fraze ale acestuia, precizând şi tipul de construcție din care face parte verbul-predicat;
scrie titlul romanului și numele autorului;
a. Numele meu de familie, după tată, fiind Pirrip, iar numele meu de botez fiind Philip, limba mea de copil mic n-a reușit să pronunţe din acestea două nimic mai mult și mai desluşit decât Pip.
b. Barcelona, decembrie 1957
În acel an, Crăciunului i s-a năzărit să se scoale în fiecare zi, la revărsatul zorilor, înveșmântat în
plumb şi chiciură. O beznă albăstruie colora orașul, iar oamenii treceau mai departe înfofoliți până la urechi şi trasând desene în frig cu aburul răsuflării.
c. Să-l cunoaştem pe Peter
La vârsta de zece ani, lui Peter Fortune adulții îi spuneau uneori că e un copil,,dificil". El n-a înțeles niciodată ce voiau să spună. Nu i se părea deloc c-ar fi dificil.
d. În anul 1872, casa de pe Saville Row numărul 7, clădirea Burlington Gardens, în care
murise Sheridan în 1814, era locuită de domnul Phileas Fogg, unul dintre membrii cei mai ai Reform Club din Londra.