3, Daruri de Anul Nou Pregătind pachetele cu daruri de Craciun pentru o gradinită, s-au cumparat mai putin de 3000 de portocale. Când să le impártim, ne-am lovit de o mica problema. Am vrut s punem câte 10 in fiecare pachet. Din pacate, impártirea nu se putea face exact, deoarece unul dintre pachete n-ar fi avut decat 9 portocale, dacă am fi pus câte 9 portocale in fiecare pachet, atunci unul dintre ele ar fi rămas numai cu 8, am incercat să punem câte 2, dar unul rámánea cu 7; când le-am împărțit câte 7, ultimului pachet ii rámáneau 6. În sfärgit, le-am împărţit câte 6 şi ultimului pachet ii reveneau 5 portocale. Am luat o coală de hârtie, un creion şi am inceput sa calculám. Ce sa vezi? Dacă impárteam numărul portocalelor la 5, rămânca un rest de 4, dacă îl impárteam la 4. rămânea un rest de 3; dacă impárteam la 3, rámânea rest 2, în sfârşit, dacă impárteam la 2, rámánes o portocală. Ciudat numar de portocale aveam. Puteţi să spuneți câte portocale erau? Îmi mi poate da și mie cineva un răspuns complet .