👤
Ciraolga31
a fost răspuns

Citeşte textul şi realizează itemii ce urmează. Un greieras slăbuţ şi cenuşiu şi-a făcut culcuş de iarnă sub o rădăcina bătrână de stejar. Ce frig e afară! Dar aici, în ascunzişul lui, e bine. Varase jucase din zori şi până-n seară cu prietenele lui, gázele pădurii. Acum e toamnă şi în curând va veni iarna. Îi este somn, tare somn. S-a făcut mititel în cotlonul lui şi a închis ochii. Deodată, o voce slabă și subţire îl strigă de undeva, din întuneric: Mă doare! Dă-te la o parte! Ce, nu mă vezi? Mirat, greierașul deschise ochii mari. Zadarnic. Nu vedea nimic. Cine eşti? Vreo gâză ascunsă, ca mine? ve Nu, i-a răspuns firicelul de glas. Mama mi-a şoptit că voi fi şi eu oda. tă o floare ca ea, frumoasă şi albastră, ca un clopoţel de culoarea cerului. Să-ți spun eu ce-i cu tine: acum nu ești decât o sămânţă mică-mică... Ce mi-a povestit un greier mic de Magdalena Popa 1....să continui enunţurile pe baza textului citit. a) Acţiunea are loc ... b) Personajele care discută sunt ... sup c) Greieraşul s-a ascuns d) Sămânța urma să devină ... 4 p. AP. [ NEA 6​