Thp de beru comm Am inceput la ora Am termat in cru TESTUL 1 MICUL PRINT. Citeşte, cu atenţie, textul de mai jos. În dimineaţa plecării aranjă totul pe planetă. Îşi curăță cu grijă vulcanil în activitate. Micul Print avea doi vulcani în activitate. Erau foarte folositori dimineata, pentru încălzitul micului dejun. Mai avea şi un vulcan stins. Micul Prinț locuia în regiunea asteroizilor 325, 326, 327, 328, 329 şi 330. Din când în când, îi plăcea să-şi părăsească asteroidul şi să viziteze alte locuri, atât pentru a avea o ocupație, cât şi pentru a se instrui. Prima planetă pe care a ajuns era locuită de un rege. Regele şedea, îmbrăcat în purpură şi hermină, pe un tron foarte simplu, dar maiestuos totodată. A doua planetă era locuită de un vanitos. - Ah! Ah! lată vizita unui admiratorl strigă de departe vanitosul, imediat ce îl zări pe Micul Print. Căci, pentru vanitoşi, ceilalți oameni sunt admiratori. Vanitoşii nu aud niciodată decât laudele. - Mã admiri într-adevăr mult? îl întrebă el pe Micul Print. - Ce înseamnă a admira? - A admira înseamnă a recunoaşte că eu sunt omul cel mai frumos, cel mai bine îmbrăcat, cel mai bogat şi cel mai inteligent de pe planetă. Planeta următoare era locuită de un bețiv. Această vizită fu foarte scurtă, dar ea îl cufundă pe Micul Prinţ într-o melancolie profundă. A patra planetă era cea a omului de afaceri. Acest bărbat era atât de ocupat, încât nici măcar nu ridică, la sosirea Micului Print, capul. A cincea planetă era foarte curioasă. Era cea mai mică din toate. Acolo era loc numai pentru un felinar şi o persoană care îl aprindea. Micul Prinţ, nu reuşea să îşi explice la ce putea servi, undeva în cer, pe o planetă fără o casă, nepopulată, un felinar şi un lampagiu. A şasea planetă era o planetă de două ori mai mare. Era locuită de un bătrân domn care scria cărți imense. Eu sunt geograf, zise bătrânul domn. Ce este un geograf? Este un savant care știe unde se găsesc mările, fluviile, oraşele, munţii deşerturile. E interesant, spuse Micul Prinţ. În sfârșit, o meserie adevărată!găsește cuvinte cu înțeles opus la cuvintele nepopulat modest minuscule importanță