Toate predicatele ( nominale si verbale ) si dupa analizeaza-le :
''Am crezut inițial că făcea parte dintr‑o familie sus‑pusă, poate niște oameni distinși care se trăgeau din prinți străvechi ori măcar din cine știe ce înalți funcționari, genul de indivizi care călătoresc mult, locuiesc prin case mari, pline de cărți și de lucruri frumoase. Cei din familii de‑astea îți sar în ochi, nu pentru că ar fi îmbrăcați mai luxos, ci pentru felul îngăduitor în care‑ți vorbesc. Se uită la tine, zâmbind, gata să‑ți intre în voie și, cu toate astea, te simți ca și cum ți s‑a făcut o favoare. El era un astfel de tip, luminat de acea clemență interioară, care te preface pe loc într‑o pisică prinsă de ploaie.
În dimineața de aprilie, mi‑l amintesc, stătea înfipt lângă chioșc, destul de înalt pentru vârsta lui, poate și din cauza sacoului, care‑i ridica umerii.
— Ce faceți acolo, ne‑a întrebat el, cu o voce încântătoare, nu cumva vorbiți despre Bila de Aur?
Într‑un prim moment n‑a răspuns nimeni. Eram derutați. Înțeleseserăm la ce se referă, cu toate că nimănui nu‑i trecuse prin minte să‑i spună așa. Dincolo de râu se vedea, într‑adevăr, o minge strălucitoare, era acolo de dinainte de venirea noastră, mare și tot atât de misterioasă cum e Luna. Nu cred că cineva își pusese prea multe întrebări despre ea. Era acolo și gata. Totuși, în dimineața cu pricina, remarcasem că acel glob își schimbase oarecum nuanța: acum bătea într‑un auriu‑violet, ca și cum cineva ar fi suflat peste el o boare subțire, de liliac. '' VA ROG FRUMOS DAU COROANA FARA PRESCURTATI SI STELUTELE TOATE VA ROG FRUMOS