Dragă Radule,
De-abia am parcurs epistola ta şi vestea că veți veni de Revelion m-a făcut atât de
bucuros, încât îţi răspund imediat, deşi ştiu că nu-mi vei citi acest răspuns până la reintoarcerea de
la Braşov (Dar cum oare nu poţi întreprinde o Hangitä" la Cluj? - mai ales acum, după
evenimentul menit să-ți sporească atuul.)
Sâmbătă a avut loc sărbătorirea lui Agârbiceanu. Toasturile lui Enescu, subsemnatul,
Sârbu, Todoran şi Balotá (al meu: „Schiță la istoria romanului românesc) - şi apoi răspunsul
bătrânului admirabil de vitalitate. Şi, ca în „Concertul" bengescian, toată lumea, plus Blaga etc.
până la Regman, - azi, la înmormântarea bietului Dumitru Popovici, surpat brusc. M-am inteles
extraordinar de bine cu el şi ne-ar fi fost - academic - de mare folos. Recent de tot, mi-a adus de
la Bucureşti „Fabulele" lui Krilov-Arghezi, ca o curiozitate (mi s-a părut foarte interesant la bătrânul
Agârbiceanu mărturisirea că-i place Arghezi!).
M-am ocupat de istoria românilor, paralel cu reluarea studiului filozofiei lui Aristotel.
Din ce în ce mai mult, Blaga crede că eu sunt Eckermann - şi-mi spune tot felul de lucruri!...
Ion Negoiţescu
-
P.S.
Revelionul va fi intim şi simplu. Costă 50 de lei de persoană. Dacă poţi, trimite urgent banii.
(I. Negoiţescu, Radu Stanca, Un roman epistolar)
1. Formulează răspunsuri la întrebările de mai jos, referitoare la situația de comunicare din textul