Citeste cu ce personaj te identifici, precum Mama mare [...Ja scos din poşetă cinci carnetele cu coperte ale căror desene imitau pielea de crocodil. Eram foarte atenţi la ce urmează. Și ne-a spus că de azi vom face parte din SIL. E o societate secretă. Că a fost la librarie să cumpere pentru fiecare un carneţel care nu trebuie pierdut, nici arătat. 1.1 Nu oricine are calităţi suficiente ca să devină membru SIL, asta e limpede. In casa noastră am fost doar cinci din cei 12 locuitori [...]. Cei cinci sunt, în ordi- nea vârstei: mama-mare, pe numele ei Ana-Dora-Sara, care a fost inițiatoarea şi preşedinta de onoare a selec- tei şi exclusivistei societăți. Dina, care a intrat la 11 ani, Doru, care a intrat la 9, Matei, la 6, iar eu, Ana, sunt membrá SIL de la 4 ani. [...] Cu un pix roşu, şi el abia cumpărat, mama-mare a scris pe toate carnetele Societatea SIL 5. [...]. Pe ceea ce aș numi azi forzat' sunt trecute scopurile societății în general (pentru că erau şi scopuri particu- lare). 1. sănătate, 2. bună purtare, 3. bună învăţătură, 4. indreptarea lumii. Toate scopurile sunt pe viaţă. Sco- purile particulare erau cu apropo: să nu ne certăm unii cu alții, să vorbim politicos cu oamenii mari, să fim foarte ordonaţi. Aici mama-mare ne-a detaliat: când venim acasă să nu ne ,,aruncăm paltonul, sweaterul2, fularul, mănuşile peste tot", să avem un loc unde să le punem, mereu acelaşi. În privința sănătății erau expuse regulile de igienă şi un fel de reguli sportive şi medicale pentru a obține un trup sănătos. Mama-mare era nevastă de medic şi, în plus, făcuse studii pedagogice. La pagina I mai erau înşirate patru lucruri, pe-atunci de neînțeles, numite „Virtuţile mele": cumpătare, curaj, prudenţă, dreptate. [...] Scopul ultim, îndreptarea lumii, era grozav pentru toţi. Ne-am hotărât s-o facem de îndată. Zile întregi am tot căutat pe cine sau ce am putea îndrepta. Curios, deși lumea e mare şi strâmbă, şi oamenii la fel, mari şi strâmbi, multă vreme n-am găsit nimic şi pe nimeni demn de a fi îndreptat. Noi nu intram în discu- ție, fireşte. [...] Până la urmă s-a ivit un prilej. forzat (s.n.)-foaie liberá de hârtie, albă sau colorată, cu ajutorul căreia se face legătura dintre blocul de carte şi coperte. sweater (lb. eng.), cu varianta în limba română sveter (s.n.) - pulover gros. La una din porţile mari, din lemn, de pes un câine-lup Societa Cine nar nimente lului, L.Javeam un prieten: o corcitură de ceva cu câine-lup. Dupa c zis o zi întreagă în legătură cu numele cel am convenit să-l botezăm Mitică sau Miny Mention trăsătu pe care Miti-cutu). [...]Cel mai liber câine p Membr Crezi c rilor S Care Ident în ap odată, şi foarte inteligent. [...] De câte o acolo ca să urcăm pe Tâmpa, aveam gris ceva de mâncare, şi uneori Miticuțu vene Într-una din zile nu l-am mai gásit la p vecini a ieşit o femeie care ni s-a părut de la şi ne cam intimida. Am întrebat-o totuşi de a spus că nu-l cheama aşa, ci Wolf, şi că l-au rii. Ne-a mai spus, fără milă, că l-au dus se că din pielea lui vor face mănuşi. Cred că mu Am mai văzut-o, de câteva ori, şi mereu c şi pe copii nici atât, poate chemase chiare membru SIL, te simțeai obligat s-o indrept dar, vorba e, cum? Nu ne dădea nimic prin [După ce unchiul copiilor îl salvează pe Mi aduce acasă, unde copiii au mare grijă de el, mem amintesc de scopul lor final, acela de a îndrepta îndreaptă atenţia către femeia cea rea, banuità a hingherii, şi încep s-o urmărească. După câteva z răutatea femeii se confirmă prin felul cum se purta lumea, femeia moare în somn.] LEN Mar să fa Con tex C C RE m.
va rog am nevoie pentru mâine compunere de argumentare