Povesteste: Gata, am înțeles, să revenim la caracterizare, la amicul Ilie și să vorbim despre calităţile sale morale. Da, aici recunosc că le are pe toate, chiar şi pe cele mai rare. De pildă, e foarte cinstit. Ceva ce n-ați mai întâlnit! Odată, în pauză, a dărâmat o călimară cu cerneală. Iar acea cerneală, ca orice lichid fără minte, s-a luat, cu alte cuvinte, pe picioarele năzdrăvanilor din școală. Dar llie, cinstit cum se știe, s-a dus singur în fața doamnei și a recunoscut, chiar şi neîntrebat, că se face vinovat de o asemenea grozăvie. Evident c-a fost iertat. V-am spus eu, cine mai e ca llie? Și acum, vă rog să fiți cuminți și să nu adormiţi. Vă voi enumera într-o frază prin ce alte calități se mai evidenţiază. O fra- ză? Prea puțin. Ilie este un băiat cu suflet mare-mare, căci împarte cu ceilalți tot ce are. Și, să nu uit, mai are o mare calitate: nu-i vorbeşte pe ceilalți pe la spate. Fapt pentru care, vă rog să interpretaţi acest text ca o carac- terizare a unui băiat oarecare. Va rog ,dau coroana