Citeşte cu atenție textul de mai jos. Mă numesc Percy Jackson. Am doisprezece ani. Până acum câteva luni eram elev la Academia Yancy, o şcoală particulară cu internat, pentru copii cu probleme, situată în nordul statului New York. Sunt un copil cu probleme? Da. S-ar putea spune asta. Aş putea-o dovedi în orice moment al vieții mele scurte şi mizerabile, dar lucrurile s-au înrăutăţit cu adevărat în luna mai, anul trecut, când am făcut o excursie cu clasa în Manhattan douăzeci şi opt de copii zănatici şi doi profesori, într-un autobuz şcolar galben, mergând la Muzeul Metropolitan de Artă ca să se uite la antichităţi greceşti şi romane. Ştiu că sună a tortură. Cele mai multe excursii de la Yancy aşa şi erau. Dar domnul Brunner, profesorul nostru de latină, ne însoţea în această călătorie, aşa că aveam ceva speranţe. (...) Speram ca această călătorie să meargă bine. Cel puţin speram ca măcar o dată să nu intru în vreo încurcătură. Da' ştiu că m-am înşelat! St Dar, vedeți voi, în excursii mi se întâmplă lucruri rele. Precum cea cu şcoala, din clasa a cincea. Atunci am mers la câmpul de luptă de la Saratoga şi am avut un accident cu un tun din timpul Războiului de Independenţă. Nu ochisem spre autobuzul şcolii, dar, desigur, tot m-au exmatriculat. Şi înainte de asta, la şcoală unde eram în clasa a patra, am făcut un tur în culisele bazinului cu rechini de la Marine World, iar pe podium am atins maneta greşită clasa noastră am făcut o baie neplanificată. (Rick Riordan-Hoțul fulgerului, vol. I) 1 a) Formulează 2 idei principale ale acestui fragment de mai sus.