52 în prima parte a secțiunii de lectura de Rede asem ce urmează despre întâmplări diverse, prietenii sau displ anilor '60, grație unui fragment din Micutul Nicolas, carte scrisă de Jean-Jacque Citeşte rândurile următoare despre Nicolas, un băiat obişnuit care traieste aventurile vârstei şi trece p Form -Asta vorbeşte ca-n filme, a zis Gil.c amuzante ce pun în lumină entuziasmul, inocenta şi ghiduşia specifice copiilor. câte data recip 3. Note des la cinema. Aşa că-i trebuie subtitrare Traduc eu! a sărit Achim, care vou exerseze cunoştinţele de engleză, -Du-te, mãi, de-aici, a zis Rufus. Estis Ei bine, asta i-a plăcut la nebunie lui b iar s-a luat de Achim, arătând cu Care cel m 5. De c zicând întruna: Ne-a venit un coleg nou. Doamna învățătoare a intrat azi în clasă cu un băiețel roşcat. Avea pistrui şi nişte ochi albaştri ca bila pe care mi-am pierdut-o ieri în recreatie [...]. -Copii, el este noul vostru coleg, a zis doamna. E din altă ţară şi părinții lui l-au adus la noi la şcoală ca să învețe limba franceză. [...] Apoi s-a întors spre noul coleg şi i-a zis: - Spune-le colegilor tăi cum te cheamă. Neînţelegând întrebarea doamnei, noul coleg n-a făcut decât să zâmbească, iar noi am văzut că are nişte dinți tari de tot. - Norocosul, cu dinții ăia ai lui, cred că poate să muște ditamai bucățile! a zis Aristide, un prieten de-al meu care e gras şi mănâncă tot timpul. Pentru că nu scotea niciun cuvânt, doamna învăţă- toare ne-a spus că îl cheamă George MacIntosh. Yes, Dgeorge, a zis el. Mă scuzaţi, doamna, cum îl cheamă până la urmă: George sau Dgeorge? a întrebat Maxentiu. Doamna învățătoare ne-a explicat că-l cheamă George, dar că în limba lui acest nume se pronunţă Dgeorge. Bine, atunci să-i zicem Jojo, a spus Maxentiu. - Ba nu! Trebuie să pronunțăm Djodjo, a zis Ioachim. [...] După ce a sunat clopoţelul, am ieșit toţi în recre- ație, în afară de Ioachim, Maxențiu și Lothar [...]. Eram în curtea școlii şi ne-am adunat toţi în jurul lui Djodjo. I-am pus o grămadă de întrebări, dar el nu făcea decât să ne arate dinții. [...] Zicea doar atât: oanciuanciuan", 00 - - Wow! Sisi-sisi-sisi! Era încântat la culme. Achim a plecat d Aşa e el, plânge din te miri ce. Djodjo ni se p ce în ce mai grozav. [...]. - Ce sport se practică în țara ta? l-a Normal, Djodjo n-a înțeles şi zicea în co Eusebiu. ,sisi-sisi-sisi". Pot măcar nu vorbeam cu tine! - Ce întrebare! La ei se joacă tenis! a s Eşti un mare măscărici!! a zis Euse Mare măscărici! Sisi-sisi-sisi! a strig coleg, care părea că se distrează pe cinste cu Când am ajuns în clasă, doamna învățat din întrebat pe Djodjo dacă i-a plăcut in recreatie pe Luch vaţi Ren Achim s-a ridicat şi a zis: red des - urâte! degetul 6. Pre ant - Doamna, să știți că l-au învăţat nişte te te t 7. Car dir 8. EX 9. Ca Nu-i adevărat, mincinos nesuferit B strigat Lothar, care nici măcar nu ieşise in re - Sisi, mare măscărici, mincinos nesuferi pr şi Djodjo, mândru nevoie mare. [...] Achim a izbucnit în plâns. Pârâcios nesuferit! a strigat cineva. Dar doamna învăţătoare n-a știut cine a zi m-ar fi pedepsit. Atunci Achim s-a tăvălit pe lând că nimeni nu-l place, că totul e îngrozitor o să moară. Așa că doamna a trebuit să iasă cu clasă, să-i dea cu apă pe față și să-l linişteasc Când s-a întors cu Achim, doamna învățătoar rea tare obosită. Noroc că a sunat de ieşire, Înai plece, doamna s-a uitat la noul nostru coleg sla - Mă-ntreb ce-o să creadă părinții tăi. - Pârâcios nesuferit, a răspuns Djodjo şi i- tins mâna. Traducere din limba franceză de Raluca CC de
Rezumatul
![52 În Prima Parte A Secțiunii De Lectura De Rede Asem Ce Urmează Despre Întâmplări Diverse Prietenii Sau Displ Anilor 60 Grație Unui Fragment Din Micutul Nicola class=](https://ro-static.z-dn.net/files/daf/52ea44d014010f2a2c0fa1fdab4698ec.jpg)