CITEȘTE TE POEZII ALE EI BLANDIANA! Ana Blandiana (1942) Ana Blandiana eudonimul literar al iliei Valeria Rusan) este o scriitoare şi uptătoare pentru bertate civică din nânia. Este autoare 5 de cărţi publicate omână și a 60 de lume apărute în de limbi. De-a ngul carierei a nut mai multe LASĂ-MI, TOAMNĂ... Lasă-mi, toamnă, pomii verzi, Uite, ochii mei ți-i dau. leri spre seară-n vântul galben Arborii-n genunchi plângeau. Lasă-mi, toamnă, cerul lin Fulgeră-mi pe frunte mie. Astă-noapte zarea-n iarbă Încerca să se sfâşie. Lasă, toamnă-n aer păsări, Paşii mei alungă-mi-i. Dimineaţa bolta scurse Urlete de ciocârlii. Lasă-mi, toamnă, ziua, nu mai Plânge-n soare fum. 4. R momer Lasă-mi, toamnă, iarba, lasă-mi Fructele şi lasă Înserează-mă pe mine, Mă-nserez oricum. INTE 1. la moc de Ana Blandi Urşii neadormiți, berzele neduse, Ora luminoasă. mi, cum ar fi: pentru poezie uite, plângeau, zarea, urlete, neadormiți, luminoasă. unii Scriitorilor 1. Identifică termenii care fac parte din mânia (1969), 7. Explică pentru poezie 2. în ace lează IE M și DISCUTĂM DESPRE TEXT OBSERVĂM 1. Scrie sinonime contextuale pentru următoarele cuvinte preluate din textul d
Cuvintele compuse și derivate de identificat vă rog dau corona