👤

Subiectul I
Citeşte următorul fragment:
Am cu cinci kilograme în minus față de greutatea mea obişnuită. Nu arăt mai bine. Nu arăt nici mai rău. Niciuna
din problemele mele nu s-a rezolvat în mod miraculos. Nu sunt mai sportivă, nu excelez profesional şi jonglerile
zilnice îmi ies la fel de prost-arareori țin toate mingile în aer. Știu sigur că starea asta nu va dura. În câteva luni voi
reveni, probabil, la normalul meu, adică nu voi fi nici slabă, nici grasă. Dacă m-aș vedea, însă, din exterior acum,
dacă m-aș întâlni întâmplător pe stradă cu versiunea mea mai slabă, tot ce aș vedea ar fi o femeie mai bună ca
mine. Una care s-a străduit mai mult. Una care a reuşit. O campioană a existenței hipocalorice, îmbrăcată în skinny
jeans. Cu totul altceva decât mom jeans. Sau Bootleg cut. Sau wide leg...
De ce e atât de important? Probabil pentru că majoritatea femeilor adulte fac foamea. Vorba englezului, literally.
Nu-mi ajung încă patru pagini scrise cu Times New Roman 12 să citez studii și cifre în acest sens. Nici măcar nu o
să fac filosofia neuronului emaciat* - merită? nu merită?... [...]
În timp ce, în alte părți de lume, femei epuizate fac foamea pentru că nu au de ales, noi (noi? Oare cine suntem.....
noi, democrativ vorbind..., noi, cele cu coșuri pe Amazon.com şi tendință de îngrășare, probabil) alegem să ne
flagelăm şi să cerem de la viață trei kilograme în minus pentru a fi fericite.
loana Bâldea Constantinescu, Degeaba
*emaciat - descărnat, foarte slab

1. Prezintă, în 30-50 de cuvinte, o atitudine a autoarei faţă de chestiuni precum creșterea sau scăderea în greutate.

VA ROG FRUMOS!!