4 Citește fragmentul de mai jos din schița Vizită, de lon Luca Caragiale: ,,Dintre toate, maiorul alege o trâmbiţă și o tobă. Atârnă toba de gât, suie pe un superb cal vânăt rotat, pune trâmbiţa la gură și, legănându-se călare, începe să bată toba cu o mână și să sufle-n trâmbiţă. Madam Popescu îmi spune ceva; eu n-aud nimica. Îi răspund totuși că nu cred să mai ție mult gerul așa de aspru; ea n-aude nimica. lonel! lonel!! lonel!!! Du-te dincolo, mamă; spargi urechile dumnealui! Nu e frumos, când sunt musafiri! lar eu, profitând de un moment când trâmbița și toba tac, adaog: -Și pe urmă, d-ta ești roșior, în cavalerie. - Maior! strigă mândrul militar. Tocmai! zic eu. La cavalerie nu e tobă; și maiorul nu cântă cu trâmbiţa; cu trâmbiţa cântă numai gradele inferioare; maiorul comandă și merge-n fruntea soldaților cu sabia scoasă. Explicația mea prinde bine. Maiorul descalică, scoate de după gât toba, pe care o trân- tește cât colo; asemenea și trâmbiţa. Apoi începe să comande: - Înainte! mars! - Și cu sabia scoasă, începe să atace strașnic tot ce-ntâlnește-n cale. În momentul acesta, jupâneasa cea răgușită intră cu tava aducând dulceață și cafele. Cum o vede, maiorul se oprește o clipă, ca și cum ar vrea să se reculeagă fiind surprins de inamic. Clipa însă de recu- legere trece ca o clipă, și maiorul, dând un răcnet suprem de asalt, se repede asupra inami- cului. Inamicul dă un țipăt de desperare. Ține-l, coniță, că mă dă jos cu tava! Madam Popescu se repede să taie drumul maiorului, care, în furia atacului, nu mai vede nimic înaintea lui. Jupâneasa este salvată; dar madam Popescu, deoarece a avut imprudența să iasă din neutralitate și să intervie în război, primește în obraz, dedesubtul ochiului drept, o puternică lovitură de spadă." (Vizită - Ion Luca Caragiale) • Ce asemănări și deosebiri există între comportamentul celor doi frați și comportamentul lui lonel? Completează tabelul. Asemănări Deosebiri va roggggg