23. Explică formarea cuvintelor compuse din textele următoare: a) A nins toată ziua. Sufletul meu ar fi dorit, poate, să se simtă trist - dar nu i-am îngăduit eu. De aceea am fost astazi fericit, pentru că aşa am voit eu. [..] Apoi am obosit şi m-am intrebat asupra mea. [...] N-am învățat psiho- fara arstina logie, ca să pot să mă cunosc. (Mircea Eliade, Romanul adolescentului miop) b) Soarele pășise demult, acum, peste creștetul stâncii mele de adăpost şi adâncimile din apus îşi prelungeau repede chipurile lor de umbră deasupra văilor dimpotrivă. [...] un tunet răzleţ, răsărit din miazănoapte, răscoli plocotitor nemărgininile rotunde [...] (Calistrat Hogaş, Singur) c) Dar, cu toată sinceritatea mărturisini, fel de fel de gânduri absurde nutreau o altfel de gelozie. De ce trebuie să fie numaidecât lucruri moarte ca să poată fi suportate? îmi spuneam. Asta înseamnă că viața ei dinainte a fost cumplită, că dragostea ei a fost dementă. De ce nu întâlnesc niciun martor al iubirii ei? (Mircea Eliade, Nuntă în cer)