model de compunere cu înserarea de diferite tipuri textuale de tipul narativ dexcriptiv și dialogat MODELUL: -Cu bucurie în suflet imi amintesc de o zi pe care am petrecut-o in copilaria mea. Eram in curtea bunicilor, iar o zi minunata de varaîmi făcea simțită prezenta. Razele puternice ale soarelui și cerul senin ma îndemnau sa îmi iau zborul spre meleagurile știute de mine. Nu am mai stat pe gânduri și am fugit pe ascuns la râul de la poalele dealului din satul bunicilor mei. -Pe drum m-am întâlnit cu băiatul vecinilor mei, Mihai pe care l-am rugat să mă însoțească. Ajunși acolo, râul ne făcea cu ochiul și nu am mai stat pe gânduri. Am început sa ne scăldat. Timpul trecea, iar noi ne bucuram intens de clipa. La un moment dat, din depărtare, bunica mea se zărea. Era cu o nuia în mana și se pregătea sa ma scalde în lacrimi deoarece nu am anunțat-o de acea decizie. m-am speriat și știam ca nu am ce sa fac. Nu aveam unde sa fug de aceea, am hotărât sa rămân pentru a-mi primi chelfaneala. Nu mi-a făcut nimic, însă m-a rugat sa trec acasă. Am ajuns, iar bunica mea nu mi-a făcut nimic.