Radu si Eliza vorbese la telefon despre viteză. Folosind termenii din coloana dreaptă, completează pe caiet dialogul celor doi copii. R. Hei, Eliza! Ce faci? E: Buna, Radu! Må joc cu o minge. R: Este o minge mare? E: Nu este foarte mare, tocmai i-am măsurat volumul şi are vreo 80 de centimetri.C. R: Şi ce faci cu ea? E: Vreau să o lansez cu o R: Acum îmi dau seama de ceva interesant! O constatare ştiinţifică! sensul 2 V. de 3 m/s. viteza direcţia spatiu E: Ce anume? cubi R: Atunci când mi-ai spus 9. numerică a volumului mingii nu am simțit nevoia să cer informatii suplimentare. Dar dacă mi-ai spus valoarea numerică a vitezei, este insuficient pentru a-mi da seama cum se va mişca mingea. E: Asta se întâmplă pentru că viteza poate fi O. in diverse moduri în S... orientata R: Şi cum pot fi comunicate prin telefon, cuiva care nu vede ce se întâmplă acolo, informații despre orientarea în spațiu a vitezei? valoarea E: Simplu: Precizezi direcția, de exemplu verticală, şi sensul, de exemplu, în sus. R: Ok! Atunci corectează-mă dacă am înţeles greşit:. este o dreaptă, iar d. este unul dintre cele două moduri în care poţi parcurge acea dreaptă. E: Ai înţeles perfect! AJUTAȚIMĂ VĂ ROG,VA DAU COROANA!