👤

2 Scrie în casetă litera corespunzătoare răspunsului corect, valorificând textul 1. Mama Cornelia punea masa a) în dreptul peretelui cu fotografii. b) în bucătărie. a) cronicar de modă. b) pictor. c) în sufragerie. d) afară, sub nuc. 3 Scrie în casetă litera corespunzătoare răspunsului corect, valorificând textul 2. Personajul din filmul lui Kurosawa era a) Sara şi Simina. b) Cornelia şi Sebastiana. c) fotograf. d) alchimist. Scrie în casetă litera corespunzătoare răspunsului corect, valorificând textul 1. Cele două fetițe blonde din fotografie se numeau c) Cornelia şi Sabi. d) Sabi şi Sebastiana. Răspunsul corect: Enunţul Toate fotografiile de pe perete erau în rame ovale. Străbunica Simina apărea într-o fotografie din anul 1912. Pe cele două fetițe blonde le fotografiase un fotograf celebru. Fotografia de masă şi arta fotografiei sunt unul şi același lucru. Fotografia a preluat ceea ce pictura a abandonat. Fotograful din film lasă personajele fotografiate să se miște liber. 2 puncte 2 puncte Răspunsul corect: Corect Răspunsul corect: 5 Notează „X" în dreptul fiecărui enunţ pentru a stabili corectitudinea sau incorectitudinea acestuia, bazându-te pe informaţiile din cele două texte. 6 puncte 2 ouncte Incorect 6 Precizează, în unu - trei enunțuri, o trăsătură a personajului Sabi, identificată în fragmentul de mai jos şi mijlocul de caracterizare utilizat, ilustrându-l cu o secvenţă: 6 puncte „Sabi îşi puse brațul pe după gâtul meu şi-l lăsă să spânzure cu nonsalanță, lipindu-şi tâmpla de a mea şi trăgându-mă în fața uneia dintre oglinzi. Capetele noastre se potriveau perfect in rama ovală cu flori sculptate şi pentru o clipă nu ne-am deosebit cu nimic de toate celelalte imagini." Urgent dau coroana!!!! va rog!!!​